У невеликій каструлі з антипригарним покриттям змішати лохину (або жимолость), журавлинний соус, цукор, бальзамічний оцет, апельсинову цедру, імбир, червоний і чорний перець. Довести до кипіння. Не накриваючи кришкою і часто помішуючи проварити 15-20 хвилин, поки злегка не загусне. Розлити в чисті банки, накрити кришкою і зберігати в холодильнику до 3-х тижнів. Можна розлити в пластикові контейнери або пакети і заморозити. Можна також розлити в стерилізовані консервні банки і зберігати в підвалі або іншому холодному приміщенні. Соус чудово підходить до смаженої індички, перепілки, качки або курки, а також до свинини.
Смачного!
*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний вміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор та оцет з урахуванням своїх смакових побажань.