Рецепти

Соус з лохини та журавлини

  • 4 склянки (1 л) свіжих або заморожених ягід лохини або жимолості
  • 1 баночка (0,5 л) перетертих свіжих або заморожених ягід журавлини
  • 1/4 склянки (75 мл) цукру. Кількість цукру регулювати за смаком
  • 3 столові ложки (45 мл) бальзамічного оцту
  • 1-1/2 чайні ложки (7 мл) тертої апельсинової кірки
  • 1 чайна ложка (5 мл) меленого імбиру (можна сік свіжого імбиру, за смаком)
  • 1/4 до 1/2 чайної ложки (від 1 до 2 мл) меленого червоного перцю
  • 1/4 чайної ложки (1 мл) меленого чорного перцю

У невеликій каструлі з антипригарним покриттям змішати лохину (або жимолость), журавлинний соус, цукор, бальзамічний оцет, апельсинову цедру, імбир, червоний і чорний перець. Довести до кипіння. Не накриваючи кришкою і часто помішуючи проварити 15-20 хвилин, поки злегка не загусне. Розлити в чисті банки, накрити кришкою і зберігати в холодильнику до 3-х тижнів. Можна розлити в пластикові контейнери або пакети і заморозити. Можна також розлити в стерилізовані консервні банки і зберігати в підвалі або іншому холодному приміщенні. Соус чудово підходить до смаженої індички, перепілки, качки або курки, а також до свинини.

Смачного!

*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний вміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор та оцет з урахуванням своїх смакових побажань.