Яйця добре збити з цукром, додати розтоплене вершкове і рослинне масло, молоко, ванілін, добре перемішати. Повільно досипати борошно, соду, сіль, натерту цедру лимона і апельсина. Добре перемішати і залишити на 15 хвилин. Ягоди лохини промити, перебрати, обсушити. 150 г лохини додати в тісто і обережно перемішати. Змастити олією форму і застелити пергаментним папером. Вилити тісто і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин. Вийняти з духовки і викласти зверху, трохи вдавлюючи в тісто ягоду. Поставити в духовку ще на 15 хвилин. Витягти форму і дати пирогу 15 хвилин відстоятися і охолонути в ній.
Смачного!
*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний зміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор і оцет з урахуванням своїх смакових побажань.