Рецепти

Пиріг з лохиною

  • 400-500 г ягід свіжої або замороженої лохини 
  • 400 г борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка молока
  • 4 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г рослинного масла
  • цедра 2-х апельсинів
  • цедра 2-х лимонів
  • 0,5 чайної ложки соди
  • щіпка ваніліну
  • сіль за смаком       

Яйця добре збити з цукром, додати розтоплене вершкове і рослинне масло, молоко, ванілін, добре перемішати. Повільно досипати борошно, соду, сіль, натерту цедру лимона і апельсина. Добре перемішати і залишити на 15 хвилин. Ягоди лохини промити, перебрати, обсушити. 150 г лохини додати в тісто і обережно перемішати. Змастити олією форму і застелити пергаментним папером. Вилити тісто і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин. Вийняти з духовки і викласти зверху, трохи вдавлюючи в тісто ягоду. Поставити в духовку ще на 15 хвилин. Витягти форму і дати пирогу 15 хвилин відстоятися і охолонути в ній. 

Смачного!

*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний зміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор і оцет з урахуванням своїх смакових побажань.