Рецепти

Оладки з лохиною

  • 1 ½ склянки (225 г) лохини свіжої або замороженої (не розморожувати)
  • 2 склянки (275 г) борошна
  • 3 чайні ложки (15 мл) розпушувача тіста
  • 1 чайна ложка (5 мл) кориці
  • ½ чайної ложки (2,5 мл) мускатного горіха
  • ¼ чайної ложки (щіпка) меленого імбиру (можна сік свіжого імбиру, за смаком)
  • ⅛ чайної ложки (щіпка) меленої гвоздики
  • ¼ чайної ложки (щіпка) соли
  • 2 великих (100 г) яйця
  • ¾ склянки (180 мл) молока
  • 3 столові ложки (45 мл) розтопленого та охолодженого вершкового масла
  • 3 столові ложки (45 мл) кленового сиропа
  • 1 столова ложка (15 мл) дрібно натертої апельсинової цедри
  • ¼ склянки (60 мл) свеіжовичавленого апельсинового сока
  • 1 чайна ложка (5 мл) ванільного цукру

У маленькій мисці перемішати 1 чайну ложку борошна з лохиною і відставити в сторону. Якщо використовується морожена ягода, після змішування покласти в морозильну камеру. У великій мисці змішати борошно, розпушувач тіста, спеції і сіль. В іншій мисці збити яйця, молоко, вершкове масло, кленовий сироп, апельсинову цедру, сік і ваніль. Перемішати яєчну суміш і суміш борошна. Додати лохину. На сковороді з антипригарним покриттям, на маленькому вогні, нагріти ¼ чайної ложки рослинної олії. Вилити ¼ рідкого тіста в розігріту сковороду готувати до золотистого кольору з кожного боку. Подавати гарячими, зі свіжою лохиною і кленовим сиропом. 

Смачного!

*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний зміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор і оцет з урахуванням своїх смакових побажань.