Рецепти

Кекси з лохиною

  • 2 склянки борошна
  • 0.5 упаковки розпушувача
  • 0.5 склянки цукру 
  • 3/4 склянки молока
  • 1 яйце, злегка збити
  • 2 столові ложки вершкового масла, розтопити 
  • 1.5 склянки лохини

У мисці змішати борошно муку, розпушувач, цукор. Додати молоко, масло і яйця. Перемішати до маси густої сметани. Форми змащуємо смазываем олією. Наповнюємо формочки поступово: спочатку на дно викладаємо невелику кількість тіста, потім викладаємо ягоди, зверху додаємо ще тісто. Формочки повинні бути заповнені на третину. При випіканні кекси піднімаються і заповнюють форму повністю. Випікати при температурі 180 градусів, 20-30 хвилин.

Смачного!

*У зв'язку з тим, що різні сорта лохини і жимолості мають різний вміст цукровмісних речовин, рекомендуємо додавати цукор та оцет з урахуванням своїх смакових побажань.